BACK TO NEWS OVERVIEW



Formula V introduces Drive Out



In the second Challenge race of the current Swiss championship Formula V introduces the term "Drive Out". This means a second elimination in which those drivers who failed to qualify for the second lap in the first lap can again drive by 12 places for advancement. In this way it is avoided that for some racers the race day is already over after eight minutes only. Every participant who could not use the first chance in the fight for the 5000 francs winner’s prize money will get a second chance.



The time table of the second Challenge race day in Cham:



When

What

8.30

Registration


Arrival, Registration



9.00

Top 40 Drivers


HotLap, 8Min


8x12Min = 96Min = 1h36Min


5 Simulatoren



10.40

Pause


10 minutes



10.50

DRIVE OUT 20 Drivers


HotLap, 8Min


4x12Min = 48Min


5 Simulators



11.40Pause

10 minutes


11.50

Top 32 Drivers


Hotlap, 8Min


8x12Min = 96Min = 1h36Min


4 Simulators + 1SIM Backup



13.30

Pause / Draw


20 minutes



13.50

Top 16 Drivers


Race, 8Min


4x15Min = 60Min = 1h


4 Simulators + 1SIM Backup



14.50

Pause / Draw


15 minutes



15.05

Top 8 Drivers


Race, 15Min


2x20Min = 40Min


4 Simulators + 1SIM Backup



15.45

Pause / Draw


15 Minuten



16.00

Final Race


Rennen, 30Min


1x30Min


4 Simulators + 1SIM Backup



16.45

Award Ceremony



17.00

End of Event